first_img Lead Architects: Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910487/if-house-menos Clipboard “COPY” IF House / M2.senosSave this projectSaveIF House / M2.senos Architects: M2.senos Area Area of this architecture project Area:  325 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Portugal CopyHouses•Ílhavo, Portugal ArchDaily IF House / M2.senos Year:  “COPY” Ricardo Senos, Sofia Senos Houses Photographer:  do mal o menos Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910487/if-house-menos Clipboard Save this picture!© do mal o menos+ 83Curated by Matheus Pereira Share Manufacturers: Geberit, Carpintaria Venezolana, Isolterm, Qual, Samagaio e Capao 2017 Construction:Licinio Lourenco LDAEngineering:Joao MalaquiasVirtual Images:ArchistudioCommunication:Catarina IsidoroCity:ÍlhavoCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© do mal o menosRecommended ProductsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWindowsSolarluxSliding Window – CeroDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformText description provided by the architects. Project constraints: the library should be the center of the house; the triangular shape of the plot with three urban fronts; the absence of references on the surrounding buildings; the open landscape of the agricultural fields, in particular to the south / west side; the need to ensure the free movement of Iuki (the dog).Save this picture!© do mal o menosThe building site implantation adopts the shape of the land. The two-story volumetry imposes itself on the street but on the back the building follows the length of the ground by losing its scale and subtly fading almost into a single point.Save this picture!© do mal o menosSave this picture!Ground floor planSave this picture!© do mal o menosMore than a regular design, relieving of the formal shapes allow seek its urban integration, finds coherence through an exercise of organic design, benefiting subtle curved lines. The whole volume is worked through full and empty. Light textures, a good solar exposition of the interior spaces, and the comfort of the exterior spaces, especially in the ground floor are sought to create a natural relation between the kitchen, living room and swimming pool, as well in the upper floor as an extension of the library and the suite. Save this picture!© do mal o menosThe relation between these spaces and the landscape is intensified especially in the library where the balcony flowerpot fulfills the dual function of giving privacy to the workspace and framing the landscape. Save this picture!© do mal o menosThe outside staircase connects the porch and the garden on the south side. Iuki is happy with this in and out connection! The entrance is in the lateral north side. The hall extends to the living room in a strict relation to the kitchen and the outdoor space. Save this picture!© do mal o menosIn the north/east side there is a room, wittingly away from the living spaces, with a sanitary installation and a laundry room, which gives access to the complementary house program – an outside space to park a car and a workshop space also equipped with a sanitary installation -that corresponds to the ending of the volumetry hiding at the edge of the ground. Save this picture!© do mal o menosThe library is the center of the upper floor, where there is also the master suite and a sanitary installation. The neutral gray color of the house wants to reflect the surrounding hay fields and the golden light of the sun, acquiring different shades during the day especially at sunset.Save this picture!© do mal o menosProject gallerySee allShow lessHouse in Sayulita / PALMASelected ProjectsShadow Summit 2019: Building the FutureConference Share CopyAbout this officeM2.senosOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHouseM2.SENOSConcreteÍlhavodo mal o menosPortugalPublished on May 24, 2019Cite: “IF House / M2.senos” [Casa IF / M2.senos] 24 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?IF 图书馆,解决场地限制问题 / M2.senos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

 Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *