first_imgSave this picture!© Dan Bronfeld+ 42Curated by Paula Pintos Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943175/jaffa-roofhouse-gitai-architects Clipboard Year:  Architects: Gitai Architects Area Area of this architecture project Jaffa Roofhouse / Gitai Architects Jaffa Roofhouse / Gitai ArchitectsSave this projectSaveJaffa Roofhouse / Gitai Architects ArchDaily Photographs Area:  270 m² Year Completion year of this architecture project Houses Manufacturers: AutoDesk, Arco, Amir Wiser, KoKoRo, McNeel, SA I-SARA ARNEBERG GITAIDesign Team:Ben Gitai, Charly Crochu, Cloe Constantini, Dani Guinness, Meitar Tewel, Itay aviram, Sara Arneberg GitaiClients:Isabelle Wolf, Yves TirmanEngineering:Kobi BenishuLandscape:Sachar TzurConsultants:Yonathan SteinbergerCollaborators:Stella ProjectsCountry:IsraelMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Dan BronfeldRecommended ProductsCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCeramicsApavisaTiles – JewelsWoodBruagBalcony BalustradesDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. The Jaffa Roofhouse is a project designed by Ben Gitai Architects and was conceptualised and built by the Architects Ben Gitai, Charly Chrochu, and co-curated with Isabelle Wolff. The Jaffa Roofhouse is situated at the ancient port of the city of Jaffa, reputed to be one of the oldest ports in the world, out of which modern-day Tel Aviv has grown. Throughout the design development of the project, a profound dialogue was in-stored between the Roofhouse and the surrounding Landscape.Save this picture!© Dan BronfeldSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Dan BronfeldThe Jaffa Roofhouse, entailing a complete renovation of an existing space intended for quality and comfort, was completed in the year 2020. The synthesis of the space in the Roofhouse is based on the idea of dividing the plan into two zones: the living room, which is made up of a continuous curved earth structure, and the private spaces which are oriented towards the outdoor space. This division intends to create a clear layout which connects the inside and outside. The private zone includes two sleeping areas integrated into the curved structure as well as a dressing area and toilets.Save this picture!© Dan BronfeldThe living area includes an indoor/outdoor dining room and kitchen, and a patio with shower and toilet. The Roofhouse creates an in&out spatial experience, where the outdoor merges with the indoor to create a unique flow-based on light and nature. Every space in the Roofhouse is connected and separated at the same time by the poetic passage doors letting the light go through to form incredible shapes while ensuring intimacy in each room. Materiality was of premier importance in the spatial atmosphere and expression of this project, with most of its elements being earth-made from soil sourced from the local area. The curved structure is made of compressed soil and straw with earth plastering. These earth structures were constructed at an offset from the concrete existing shell, which allows for airflow inside the walls and a fluid natural circulation of air between the earth elements which regulates the room’s humidity and temperature, utilizing earth’s natural buffering abilities.Save this picture!© Dan BronfeldThe passive system of controlling the environmental conditions in this project was of vital importance for the quality of living. In order to bring nature to this space, we created a garden library integrating 450 different ceramic pots created by hand, introducing and bridging the authenticity of the local Bedouin culture and the monochromatic colours of the city. The continuing transformation of the Roofhouse by the light touching each geometric piece in the Roofhouse gives and impression of metamorphosing and presence into space. The orientation of each of the modules was hand-carved and shaped in order to have this quality. This Roofhouse is designed to feel suspended in the air of Jaffa-Tel Aviv and grounded by its materiality. One can choose to enjoy the silence of the space and wander off in thoughts or to listen to the distant sounds from a city that never sleeps. “COPY” 2020 Israel Projects Photographs:  Dan Bronfeld, Ben Gitai Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Israel ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943175/jaffa-roofhouse-gitai-architects Clipboard CopyAbout this officeGitai ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookIsraelPublished on July 10, 2020Cite: “Jaffa Roofhouse / Gitai Architects” 09 Jul 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Project gallerySee allShow lessPenguin Parade Visitor Center / TERROIRSelected ProjectsOtemon Gakuin University Academic-Ark / Mitsubishi Jisho SekkeiSelected Projects Share “COPY”last_img

 Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *